شنبه 6 آذر 1400
 
نوع خبر 
 
 
آزمایشگاه های بررسی میزان روغن در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند/مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
 مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
  آزمایشگاه های بررسی میزان روغن در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند/مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: شیر و فرآورده­های آن جزو یکی از گروه­های اصلی هرم غذایی می­باشد و ارزش غذایی آن را نمی­شود نادیده گرفت. لذا افراد باید از شیر و ماست کم­ چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.

دکتر زهرا عبداللهی در گفت­وگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه جامع آموزش و فرهنگ­سازی سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به فواید مصرف شیر و قرار گرفتن آن در گروه های اصلی هرم غذایی گفت: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.

به گفته وی، شکل­‌گیری و استحکام استخوان­ها و سلامت دندان­ها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآورده­های آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی می­باشد.

 

مصرف شیرهای پر چرب، با روغن پالم یا بدون روغن پالم مضر است

دکتر زهرا عبداللهی افزود: مصرف اسید های چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتی­های قلبی و اضافه وزن و چاقی می­باشد. چربی­های اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد  LDL "" و تری گلیسیرید می­شوند.

وی همچنین افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم (نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم را نمایند و به دلیل مضرات هر نوع چربی­ از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.

 

مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد

دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فله­ای بپرهیزند چون امکان بروز بیماری بروسلوز (تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.

 

وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی کیفیت لبنیات و  بررسی میزان چربی­های اشباع نظارت دارد

دکتر عبدالهی در پایان در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاه­های موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند./

سه شنبه 21 مرداد 1393  13:16

آخرين تاريخ بازديد : شنبه 6 آذر 1400  7:38:25
تعداد بازديد از اين خبر : 16701
ankara escort
denizli escort izmir escort izmir escort izmir escort izmir escort izmir escort
beşiktaş escort
izmit escort
1xbet betpas mariobet
beylikduzu escort halkali escort sirinevler escort
ulus escort mamak escort keçiören escort etlik escort sincan escort demetevler escort çankaya escort kizilay escort yenimahalle escort eryaman escort
şişli escort beşiktaş escort etiler escort beylikdüzü escort
sakarya escort sakarya escort bayan adapazarı escort escort sakarya webmaster forum
tempobet giriş
escort gaziantep
escort diyarbakır